Skoči na glavno vsebino

Šolski sklad OŠ Stražišče Kranj

Spoštovani starši,

 

Šolski sklad OŠ Stražišče Kranj je bil ustanovljen leta 2006. Njegov namen je v prvi vrsti pomagati učencem iz socialno šibkejšega okolja, poleg tega pa financirati dejavnosti in potrebe šole, ki niso sestavni del izobraževalnega programa oz. se ne financirajo iz javnih sredstev. Pravilnik o delovanju šolskega sklada je objavljen na spletnih straneh OŠ Stražišče Kranj. Sredstva sklada pridobivamo z različnimi zbiralnimi akcijami (papir, baterije, pločevinke …), donacijami podjetij, decembrsko dobrodelno prireditvijo in s prispevki staršev.

Šolski sklad OŠ Stražišče Kranj sestavljamo štirje predstavniki staršev, ki jih predlaga Svet staršev šole, in trije predstavniki šole, ki jih predlaga Svet šole.

Januarja 2023 smo pričeli z delom v novi sestavi: vodi nas želja, da bi v čim večji meri pomagali pri reševanju različnih težav, s katerimi se srečujejo naši otroci in šola.

V letošnjem letu smo že namenili sredstva za učence iz socialno šibkejših družin, centralna šola je dobila peč za glino, stara šola prenosni zvočnik za različne prireditve za staro šolo, nakupili pa smo tudi smučarsko opremo za učence, ki se udeležijo smučarske šole v naravi. O ostalih dejavnostih vas bomo obveščali enkrat letno.

V bodoče želimo pomagati, kjer je to najbolj potrebno, zato pozivamo starše, da pripomorete po svojih zmožnostih. Kmalu bomo objavili nov obrazec za prostovoljne prispevke. Z vašo pomočjo bomo lahko marsikateremu otroku narisali nasmeh na obraz in pripomogli k šolskemu okolju, ki zagotavlja optimalen razvoj vseh otrok naše šole.

Svoje predloge, komentarje, kritike in pohvale lahko pošljete na elektronski naslov: petra.strukelj@guest.arnes.si

 

Petra Štrukelj, predsednica Šolskega sklada OŠ Stražišče

 

 

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost