Skoči na glavno vsebino

O šoli

Dobrodošli na naši spletni strani Osnovne šole Stražišče Kranj

 

Osnovno šolo Stražišče Kranj je z odlokom dne, 1.7.1998 ustanovila Mestna občina Kranj. Do tega dne je nosila ime Osnovna šola Lucijana Seljaka Kranj, ki je nastala z odločbo dne 1.10.1959.

Šolsko stavbo je projektiral arhitekt Danilo Fürst, ki je leta 1959 dobil 1. nagrado Društva arhitektov za najboljše zgrajeno šolo v državi. Prvi fazi izgradnje je sledila gradnja šolskih objektov – telovadnic v letu 1969. V letu 1975 je bil dograjen novi del šole s šestimi učilnicami in delavnico-učilnico za tehnični pouk ter večnamenskim prostorom in leta 2005 že nadzidek upravnega trakta s petimi učilnicami in knjižnico. Stavba centralne šole, delo omenjenega arhitekta sodi v evropsko arhitekturno dediščino 20. stoletja. K centralni šoli sodi še “stara šola”, ki je bila popolnoma obnovljena leta 2002 ter podružnice v Besnici, Podblici in Žabnici.

 

 

Oglejte si slike naše šole in se na tej strani seznanite s projekti, ki jih pripravljamo. Lahko pa nas kar obiščete;-) Za malo pomoči si poglejte pot na zemljevidu.

Veselimo se vašega obiska!

 

(Skupno 6.367 obiskov, današnjih obiskov 2)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost