Skoči na glavno vsebino

Ob pričetku šolskega leta – nagovor

Spoštovani učenci in starši!

Tako kot vsak začetek šolskega leta tudi šolsko leto 2020/2021 začenjamo z zanosom, s pričakovanjem, polnim upanja, načrtov in željami, da bi pouk potekal v čimbolj predvidenih in ustaljenih tirnicah, kljub še vedno zastavljenih ukrepih in priporočilih NIJZ. V šoli se bomo trudili, da bomo v največji možni meri lahko zagotavljali varnost vseh vključenih učencev in zaposlenih in hkrati zagotovili izvedbo veljavnih programov.

Vsako leto pomeni nov začetek in hkrati nadaljevanje nečesa, kar smo zasnovali v preteklosti. Želim, da bi delo potekalo skladno s pričakovanji in željami vseh udeležencev.


Učenke in učenci, verjamem, da boste v življenje in delo šole vnesli nove ideje. Želim vam, da bi z veseljem prihajali v našo šolo in da bi z veliko vnemo sprejemali znanje. Bodite vedoželjni in nasmejani. Pomagajte drug drugemu, bodite med seboj strpni in  prispevajte svoj delež v sožitju sobivanja.

Vsekakor je šola v prvi vrsti namenjena vam učenkam in učencem, ki morate v šolo prihajati z veseljem, se dobro počutiti, pridobiti ustrezna znanja in sposobnosti, ki vam bodo koristila pri nadaljnjem šolanju in v življenju, pridobiti morate ustrezne vzgojne navade in vrednote, ki so pomemben pogoj za vašo pozitivno osebnostno rast in nenazadnje tudi dobro počutje v ožji ali širši družbeni skupnosti. Vsi zaposleni na šoli se zavedamo, da opravljamo pomembno javno delo in da smo ves čas pod budnim očesom učencev, staršev in da moramo v vsakem trenutku dajati zgled pozitivnih osebnosti, polnih zaupanja, naj si bo to učitelj ali katerikoli drugi zaposleni na šoli. Želimo si ustvarjalnega sodelovanja z učenci, s starši, ki bodo konstruktivno sodelovali pri oblikovanju šolskega programa, z lokalno skupnostjo, ki bo znala prisluhniti predlogom, ki peljejo k bogatitvi programa vzgoje in izobraževanja. Na svojem področju želimo biti najboljši in predvsem učitelji učencem, ki počasi stopajo v najbolj ustvarjalno življenjsko obdobje.

Vam, starši, želim, da spremljate napredek svojega otroka, ga spodbujate in se z njim veselite slehernega uspeha. Imamo isti cilj, do katerega vodi več poti. Vsi želimo otrokom najboljše. Potrudimo se, da bomo s skupnimi močmi in sodelovanjem dajali otrokom zgled, prave vrednote in spoštovanje do dela in napora, ki ga vlagamo v otroke.

Predvsem si želimo, da bodo naša in vaša ravnanja pripomogla k temu, da bomo lahko v celoti delo opravili v šoli. Zato vas še enkrat prosimo, da upoštevate priporočila NIJZ in MIZŠ in v šolo prihajate zdravi.

Pavel Srečnik, ravnatelj

(Skupno 709 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost