Skoči na glavno vsebino

Obvestilo o ponovnem odprtju šole

Spoštovani starši!

Vrata vseh vzgojno izobraževalnih ustanov so zaprta že dva meseca, pouk ter druge dejavnosti potekajo izključno na daljavo. Nedvomno je bil to pomemben ukrep za varnost vseh nas, obenem pa je ukrep pomembno vplival na otroke. Otroci so prekinili druženje z vrstniki, ostali so brez različnih interesnih dejavnosti izven doma in na prostem, niso se mogli ukvarjati s športom, nekatere vsakodnevne aktivnosti pa so v obdobju preventivnih ukrepov potekale povsem drugače. In zelo drugače je potekalo predvsem šolanje – na daljavo.

Šola ni le izobraževalna ustanova, je poligon učenja socialnih veščin, nudi socializacijo, medvrstniško učenje in pripadnost vrstniški skupini. Prav zato bo ponoven vstop v šolo in vsa pravila, ki so, zaradi varnosti vseh nas, potrebna, še poseben izziv. Ker pa smo ves ta čas izobraževanja na daljavo skupaj zmogli, bomo zmogli tudi sedaj. Čeprav izgledajo nekatera postavljena pravila manj življenjska, mogoče so nam celo tuja, saj smo vajeni socialne bližine in ne distance, so pomembna in se jih moramo držati. Uspešni bomo le, če se jih bomo držali vsi; učenci, starši in zaposleni.

Enako pomembno pa je tudi, da odrasli razumemo, da je lahko čas izolacije pustil raznovrstne posledice pri učencih. Zato ni nič manj pomembno kot to, da se držimo pravil, tudi, da če opazimo spremenjeno vedenje pri otroku, izražanje različnih stisk, strahov in podobnih čustev/občutkov, o teh opažanjih spregovorimo, poiščemo rešitev in postanemo dober model učenkam in učencem, otrokom in mladostnikom.

Verjamemo, da nam bo uspelo šolsko leto izpeljati mirno in v dobro vseh učencev.

                                                                                                              Pavel Srečnik, ravnatelj

maj 2020 Priloga PRAVILA ŠOLSKEGA REDA od 18.5.2020.pdf

(Skupno 434 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost