Skoči na glavno vsebino

MO Kranj – Sporočilo za javnost : Cepljenje v Kranju v sredo in četrtek, tudi za nenaročene in otroke

Cepilna dneva v Kranju spet v sredo in četrtek, hitri testi niso več brezplačni za vse

 

Kranj, 24. avgust 2021 Zdravstveni dom Kranj bo tudi zadnji avgustovski teden cepljenje proti covidu-19 v kranjski vojašnici izvajal v sredo v dopoldanskem času in v četrtek popoldne za naročene, nenaročene ter otroke. Hitro testiranje pa še vedno izvajajo v Globusu v dopoldanskih urah, razen ob četrtkih. Po uredbi vlade so hitri testi odslej plačljivi, še vedno pa ostajajo brezplačni za zaposlene v dejavnostih, kjer so pogoji PCT nujni.

 

Ta teden bo cepljenje, ki ga v Mestni občini Kranj izvaja Zdravstveni dom Kranj, potekalo v sredo, 25. avgusta 2021, in sicer od 7.20 do 11.30 za naročene, od 11.30 do 14. ure za nenaročene.

V četrtek, 26. avgusta 2021, bodo od 11.45 do 13. ure cepili naročene odrasle, od 13. do 13.30 ure naročene otroke, od 13.30 do 14.30 pa nenaročene otroke. Takrat bo prisoten tudi pediater. Potem bodo nadaljevali z odprtim cepljenjem za odrasle, torej nenaročene, ki se bodo tako lahko v Vojašnici Petra Petriča cepili med 14. in 17. uro.

 

Izvajalci cepljenja javnost naprošajo za dosledno spoštovanje terminov in opozarjajo, da nenaročene načeloma ne cepijo v času terminov za naročene. Parkiranje je urejeno pred cepilnim centrom. Do cepilnega centra vozi tudi mestni avtobus do postaje Gorenjska oblačila (proge 5, 6, 7, 14 in medkrajevni avtobusi), ki je od vojašnice oddaljena 400 metrov.

 

Na cepljenje se je možno prijaviti prek spletnega obrazca ZD Kranj ali prek spletnega portala zVEM. Prijavljene nato obvestijo o terminu cepljenja. Naročeni lahko spremenijo termin cepljenja preko e-pošte cepljenje.covid@zd-kranj.si ali telefonske številke 040 807 672 vsak delovni dan med 8. in 13. uro. Cepiti se je mogoče tudi brez naročanja.

 

Odslej hitri testi ne več brezplačni za vse

ZD Kranj izvaja tudi testiranje s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom, in sicer v Globusu ob ponedeljkih, sredah in petkih  med 7. in 11. uro, ob četrtkih pa med 12. in 16. uro. Naročanje ni potrebno, obvezni sta zdravstvena kartica in osebni dokument. Kakor sporočajo iz ZD Kranj, so po uredbi vlade hitri in PCR testi odslej plačljivi: 12 evrov za hitri test in 80 evrov za PCR test. Vendar pa hitro testiranje do nadaljnjega ostaja brezplačno za zaposlene v dejavnostih, kjer so predpisani PCT pogoji: zdravstvo, gostinstvo, vzgoja in izobraževanje, za izvajalce socialnih programov, kulturnih prireditev, verskih obredov, izobraževanj, za taksiste in frizerje, navajajo v ZD Kranj. Kot dokazilo velja potrdilo delodajalca.

Več informacij je na voljo na spletni strani ZD Kranj.

 

 

___________

Kranj, 16. avgust 2021 Zdravstveni dom Kranj nadaljuje cepljenje proti covidu-19 v kranjski vojašnici ob sredah in četrtkih, tudi za nenaročene. Na voljo bodo vsa cepiva proizvajalcev AstraZeneca, Pfizer, Moderna in Johnson&Johnson, mobilnega cepljenja pa ta teden ne bo.

 

Cepljenje, ki ga v Mestni občini Kranj izvaja Zdravstveni dom Kranj, bo do konca avgusta potekalo kot doslej – ob sredah in četrtkih. Vsak teden bo ob četrtkih tudi cepljenje otrok, in sicer od 13. do 14. ure (naročeni in nenaročeni), takrat bo prisoten tudi pediater.

Na cepljenje se je možno prijaviti prek spletnega obrazca ZD Kranj ali prek spletnega portala zVEM. Prijavljene nato obvestijo o terminu cepljenja. Naročeni lahko spremenijo termin cepljenja preko e-pošte cepljenje.covid@zd-kranj.si ali telefonske številke 040 807 672 vsak delovni dan med 8. in 13. uro. Cepiti pa se je mogoče tudi brez naročanja.

 

Kakor so sporočili iz ZD Kranj, bodo najprej cepili tiste, ki čakajo na drugi odmerek, naročene in tiste, ki jih bodo osebni zdravniki napotili oziroma potrdili za cepljenje, nato pa bo za odraslo populacijo sledilo odprto cepljenje (torej za nenaročene) vsaj še dve uri.

 

Ta teden bo cepljenje v sredo potekalo dopoldne, v četrtek pa popoldne:

 

Sreda, 18. avgust:
naročeni: 7.30 – 8.35
nenaročeni: 8.35 – 10.30

Četrtek, 18. avgust:
naročeni odrasli: 12.30 – 13.00

nenaročeni odrasli: 14.00 – 16.30

 

naročeni otroci: 13.00 – 13.30

nenaročeni otroci: 13.30 do 14.00

 

Izvajalci cepljenja javnost naprošajo za dosledno spoštovanje terminov in opozarjajo, da nenaročene načeloma ne cepijo v času terminov za naročene. Parkiranje je urejeno pred cepilnim centrom. Do cepilnega centra vozi tudi mestni avtobus do postaje Gorenjska oblačila (proge 5, 6, 7, 14 in medkrajevni avtobusi), ki je od vojašnice oddaljena 400 metrov.

 

Medtem pa se brezplačno množično testiranje populacije s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom še naprej izvaja v Globusu ob ponedeljkih, sredah in petkih  med 7. in 11. uro, ob četrtkih pa med 12. in 16. uro. Naročanje ni potrebno, obvezni sta zdravstvena kartica in osebni dokument. Urnik velja do 23. avgusta 2021.

 

 

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost