Skoči na glavno vsebino

OBISK MEDIJSKE HIŠE PROPLUS

V sredo, 11. 11. 2015, smo si učenci izbirnega predmeta Vzgoja za medije: televizija v Ljubljani ogledali slovensko medijsko hišo Proplus.

Pokazali so nam studie, v katerih snemajo in pripravljajo oddaje: Slovenija ima talent, Gostilna išče šefa, Moto GP, 24 ur, Svet in Liga prvakov;  v živo so bili precej manjši, kot smo si pred ogledom predstavljali. Naš ogled je vodila prijazna gospa Liza, ki je odgovarjala tudi na naša vprašanja. Zanimala nas je tudi finančna stran, saj sta Pop-tv in Kanal A komercialni televiziji, ki se v pretežni meri financirata s pomočjo reklam (te pa nas pogosto motijo pri ogledu najljubše oddaje ali napetega filma).

Z nami sta bili tudi učiteljici, Natalija Režun in Nina Gašperlin.

Izvedeli smo veliko novega in si z radovednostjo ogledovali prostore naših priljubljenih oddaj; tudi v garderobi , kjer so spravljena oblačila voditeljev, smo bili (te fotografije niso za javnost).

Nismo pa si le ogledovali prostorov, ampak smo imeli priložnost tudi kaj povedati v eter. Posneli so naša mnenja o televiziji in lahko ste nas videli v oddaji 24 ur v nedeljo, 22. 11. 2015, ko so objavili prispevek o svetovnem dnevu televizije (21. november).

Radi imamo televizijo!

Pripravili: Gaja S., Jan B., Sabina S., Tim M. in Sara M.

Foto: Tim G.

{phocagallery view=category|categoryid=173|limitstart=0|limitcount=0}

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost